Proud members of Strandbygda IL

Velkommen til bloggen vår!

søndag 6. juni 2010

Ekstremlangtur!

Marius i storslag!
AAseth er mer opptatt av T enn kameramann.
JH? Eller Strandbygdagutta?

Hei og hå. Idag var det klart for strandbygdaguttas første ekstremlangtur for året!
Veien skulle først gå til Flotta, deretter videre til en topp som ligger bak Flotta og videre derfra skulle vi opp til Nordhue.

Dette skulle i utgangspunktet være en kombiøkt med sykkel og noe løp. Løpinga skulle foregå den siste delen opp til hver enkelt topp.

Alle gutta hadde store forhåpninger om å få møte på Flottas store sønn og mest "høggende" kar og rulleski spesialisten Kjell Nystuen, men "dessverre" for oss så møtte vi ikke han. Han var vel travelt opptatt med å høgge ved til vinteren :)

Turen startet ved A&K Nielsen på søbakken og første stopp var som sagt Flotta, turen dit gikk smertefritt. Etter en snau time var Myhren litt trøtt og bestemte seg for å smake litt på gelen sin, men dette hjalp ikke stort. Etter drøye en og en halv time var gutta ved bunnen av Flotsberget og var klare for å bytte ut sykkelskoene med joggeskoene. Noe de fleste syntes var greit bortsett fra Myhren som ville sitte på sykkelen, men vi klarte å motivere han til å bruke joggeskoene.

Bakkene i Flotsberget var noe av det brattere jeg har vært borti og man kunne kjenne at syra kom krypende bare man gikk oppover der, noe Myhren syntes var ubehagelig. Vel oppe på Flotsberget var utsikten helt konge og gutta i godt humør. Etter en liten "pustepause" på toppen skulle ferden gå videre til en topp som lå bak Flotta. Torstein som hadde vært på Flotsberget for noen uker siden mente at han hadde sett en sti ved det lille utkikkstårnet noen hundre meter lengre bort fra den ordentlige toppen som kunne føre oss til neste topp. Problemet var bare det at vi ikke kunne finne noen sti ved utkikkstårnet som Torstein mente at han hadde sett.

Dermed gikk turen tilbake til den ordentlig toppen på Flotsberget der idyllen plutselig ble brutt av en illeluktende stank som alle kunne dra dreisen på... Vebjørn! Vebjørn hadde "kabla" på toppen av Flotsberget og det lukta rett og slett møkk!

Vel tilbake på sykkelen gikk turen videre til Borgåsen som var en reserve løsning i og med at vi ikke kunne dra på den toppen som lå bak Flotsberget. Her var det også bratt og et yrende ormeliv. Her møtte vi bl. a på to stk hoggorm som lå og solte seg i sola. Den ene var nokså stor og lurte på hva slags skapning Torstein var, noe som vi ander også lurer på. Torstein er jo rene maskina og lå fremme og holdt et godt tempo hele turen.

Deretter var det matstopp hos The Vestlis hvor Myhren forsynte seg grovt av det Vestli hadde å by på. Men stakkaren måtte jo få mat, neida bare tuller litt med deg Eirik. Pausa må i hvertfall gjort underverker for nå var Myhren plutselig i slaget og da gikk det unna oppover mot Nordhue. Vi "andre" bortsett ifra Myhren og Torstein holdt oss litt lenger bak i bakkene opp mot Nordhue og kunne ikke annnet gjøre enn å la Torstein og Myhren gjøre opp om den prestisjefylte førsteplassen opp mot Nordhue.

Ned fra fra Nordhue gikk det unna og alt av sau og andre skapninger måtte vike unna for strandbygdatoget!

Vil dermed takke for en knalltur med gutta og håper på flere slike turer i månedene fremover.

PS! Treningsvarigheten forblir oss strandbygda gutta imellom :P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar