Proud members of Strandbygda IL

Velkommen til bloggen vår!

søndag 23. mai 2010

Tvilsom triumf!

Bildet: Ivan Basso

Idag var det duket for en av de tøffeste etappene av Giro'd Italia, de skulle nemlig opp det som blir beryktet som Europas tøffeste motbakke, nemlig Zonconlan! Her skulle sammenlagtfavoritten angripe hverandre og kjempe side om side opp "monsterbakken". Med over 24% i stigning på det meste og flere partier med ca 18-20% skulle Basso & Co kutte ned på forspranget til spanjolen Arroyo!

Ikke uventet var det Liquigas som tok initiativet til å sette stor fart inn de 3 kategorisete stigningene på dagens etappe. Noe som de også har gjort på de øvrige etappene. (Må bare sies at Szmyd på Liquigas er en fantastisk hjelperytter som er uerstattelig for Nibali og Basso)

Da hovedfeltet endelig kom inn i den siste stigningen opp mot Zonconlan hadde jeg en anelse om at ettappeseieren skulle stå imellom Ivan Basso og BMC's Evans. Men jeg hadde ikke trodd at Basso skulle kjøre så hardt fra start, ganske tidlig i stigningen gikk Basso selv, Evans og Scarponi fra "hovedfeltet" og fikk en relativt grei luke. Scarponi måtte fort melde pass og da stod det imellom Basso og Evans. Så tidlig at Evans hadde mer enn nok med å henge med på råkjøret til Basso og da sistnevnte skrudde opp farten ytterligere hadde ikke Evans sjans til å følge den tvilsomme italieneren (som GARANTERT ikke har rent mel i posen) opp "monsterbakken". Dermed var det duket for italias fjerde etappetriumf på rappen! Dermed er Basso drøye 3og et halvt minutt bak ledende Arroyo.

Det blir ihvertfall spennende å følge resten av Giroen og måtte håpe at en ren rytter vinner det vakre eventyret i Italia. (Basso og Vino er IKKE en av dem!)

Må bare skyte inn at Cunego overrasket meg litt idag og kjørte veldig godt opp Zonconlan.

2 kommentarer:

  1. Neinei Vegard, det var fult fortjent at Basso vant, håper'n vinner helle dritten, i allefall slik som han syklet i dag....
    - Stian

    SvarSlett
  2. Mulig at det var fult "fortjent" og jeg kan ikke snakke/ skrive for andre enn meg selv. Men jeg er veldig skeptisk til personer som har vært innblandet i en eller annen form for dopingskandale!

    SvarSlett