Proud members of Strandbygda IL

Velkommen til bloggen vår!

onsdag 19. mai 2010

Dramatikk i Giro d'Italia

Ny sammenlagtleder Richie Porte Saxo Bank
Etter 10 innholdsrike etapper hvor favorittene en etter en har gått på en smell pga sidevind, velt og gjørmekjøring ble det idag virkelig rokkeringer i toppen. Dagens etappe var på ikke mindre enn 260 km i ufyselige værforhold og en profil som ikke er helt ulik Liege - Bastogne - Liege, totalt skulle det klatres 4000 høydemeter.


Det naturlige å tro var vel at det skulle gå et brudd med mer typiske klassikerryttere som kanskje kunne holde unna. Etter sinnsykt kjør de første 10 etappene trenger storkanonene ofte et par dager med rolig kjøring før det virkelig braker av gårde i fjellene. Men sånn ble det ikke. Allerede tidlig på etappen gikk det et monsterstort brudd på ikke mindre enn 56 mann! I dette bruddet satt det også en del potensielle sammenlagtryttere som har vært innblandet i diverse uhell, verdt å nevne er Wiggins, Sastre, Arroyo, Tondo, Richie Porte m.fl. Nevnte ryttere med 4-5 lagkamerater blir fort et kjøresterk gjeng. Plutselig var avstanden til hovedfeltet med Vinokourov, Basso, Evans og Nibali helt oppe i 17min!. Riktignok klarte de å kutte inn litt og i mål var det drøye 12,5 min. Men siste 40km var differansen uendret, og da skal det sies at Vino, Basso, Evans og Nibali måtte være med i rulla og kjøre selv.


Nå kan Richie Porte fra Saxo Bank ikle seg den fancy La Maglia Rosa. Hvem hadde trodd det etter 11 etapper?! Han har også fått en komfortabel ledelse. Jeg som trodde at det sto mellom Evans, Vino, Basso og Nibali i kampen om sammenlagtseieren må nå tenke om igjen. Godeste Sastre som har rotet seg bort på etappe etter etappe er nå plutselig flere minutter foran Evans og Vino!


Dagens etappe hadde også en gjennomsnittsfart på over 40km/t!!! Med et slikt kjør og utfordrende etapper hver eneste dag kommer det til å bli mange smeller den siste uka. Desto mer severdig for oss som ser på:D De hardeste etappene kommer nå utover, underholdningsmessig er Giron på høyde og kanskje enda råere enn TdF. Transportetappene hvor Cavendish vinner spurten i TdF er det få av Giron.

2 kommentarer:

  1. Tdf er ikke i nærheten Giroen:) Årets Giro er historiens beste treukers ritt!

    SvarSlett
  2. Action hver eneste dag og mange spennende etapper hvor man har lagt inn litt tøffe avslutninger hvor det plutselig kan skje uventede ting. Det skjedde idag da sammenlagtgutta som tapte tid igår prøvde seg idag på det som må karaktriseres som en lett/middels etappe.

    Marius

    SvarSlett