Proud members of Strandbygda IL

Velkommen til bloggen vår!

søndag 18. april 2010

Strandbygda dominans på Budor

Are Vestli midt i bildet, mannen bak suksessen Foto: Østlendingen
I helga har sesongen blitt avrundet med renn på Budor. I går var det klassisk sprint på Programmet og idag har det vært distanserenn fellesstart fristil.


På lørdagens sprint hadde Strandbygda 3 løpere på pallen av 3 mulige. Fredrik Myhrvang var raskest i prologen og fulgte opp med å bli nr 2 i finalen. Simen Nordhagen var helt suveren i både prolog og finale og avsluttet sesongen med stil. Vebjørn Aaseth gikk inn til en 3.plass i G15 etter å ha hatt samme plass i prologen. Deltakelsen i G15 denne dagen var meget sterk!


Idag har det vært flere strandbygdaløpere på startstrek og resultatene har vært overveldende bra. Eirik Nordaas viser at han har formen inne sent på sesongen og gikk inn til en sterk 2.plass i G11. Eirik har hatt en kjempefin utvikling i år og er en løper det blir spennende å følge videre. I G13 gikk Fredrik inn til en fin 3.plass og Øystein Nordaas inn til en flott 5.plass. I J13 vant ikke overraskende Vilde Aaseth, som hun forøvrig gjorde igår også. Christina Sveen gikk inn til en 3.plass og viser med det at hun begynner å få bedre tak på skøytinga. I G14 fulgte Simen opp gårsdagen og vant på imponerende vis. Vebjørn var ikke mindre overbevisende i G15 og vant spurtduellen mot Elverhøi. Torstein var tent på seier idag, en duell mot Molden lå i lufta:) Endelig klarte Torstein å avgjøre duellen til sin fordel. En spurtseier mot Molden vitner om styrke og at Torstein har trøkk i spurten sin! I M17-20 ble det dobbeltseier med Sindre foran Vebjørn. Sindre hadde dagens nest beste tid totalt i den snaue 15km lange løypa, bare Petter S. Skinstad hadde en bedre tid. Vebjørn var snaue halvminuttet bak Sindre. I M41-45 ble det også dobbeltseier med Helge foran Svein Nordaas disse var i samme gruppe som Sindre og Lars Stenseth fra Vang Skiløperforening (opprinnelig fra Nordbygda, altså hjemmeløper for anledningen). Helge var 3. løper i mål, mens Svein og Lars ble klokket i mål på samme tid.


Nå ser det imlertid ut til at sesongen er over, det er fortsatt muligheter for en skitur eller to i høyereliggende strøk, men her i lavlandet er det bare plener og mer egnet for joggesko og sykkel i disse dager. Så nå pakker nok de fleste bort skiene sine for en stund. Men allerede om et halvt år finnes de fram igjen forhåpentligvis.

PS! det er ikke alle løperene som er helt ferdig med sesongen, Vebjørn Aaseth er fortsatt konkurransekåt og vurderer å gå neste helgs Skarverenn.


Vi Strandbygdagutta vil takke alle for en fin sesong! Forhåpentligvis sees vi igjen til vinter'n i bedre form enn noen gang:) Vi vil bruke anledningen til å takke Are som er en uvurderlig ressurs for gruppa vår og håpe han blir med mange år framover!


På gjensyn!

2 kommentarer:

  1. Kondis-fotografen ble imponert i dag, gitt! Dette likna da mer på et åpent klubbmesterskap for Strandbygda enn et landsrenn på bortebane! Gratulerer med store framganger - spesielt på slutten av sesongen. Regner med at alle gutta og jentene viser hva som bor i dem også under KM terrengløp på hjemmebane om bare 14 dager. Husk at form er ferskvare - må nytes før den går ut på dato for i år! Ha en god sommersesong!

    SvarSlett
  2. Ja det er gøy å se at målrettet arbeid gir resultater. Det har vært gøy å følge en del av de yngre på trening - som trener å se den enorme framgangen fra vi startet opp i høst til nå på slutten av sesongen. Gutta fra 15 og oppover har trent knallbra i hele år og de ligger langt fram da det gjelder det treningsmessige og hva angår treningsintelligens. Er jo også gøy å se at et par av gutta er på et så høyt nivå teknisk at en del av landslagsgutta ville blitt flaue over egen teknikk! Så det er mye spennede på gang nå og lista blir ikke lagt noe lavere til neste år. Artig å se at vi begynner å bli en klubb med litt størrelse og et godt miljø, både i og utenfor løypa. Og nettopp miljøet tror jeg er årsaken til de mange framganger!

    Tror du kan regne med at en del strandbygdaløpere stiller til start under KM i terrengløp i god vårform:) Selv om steget sikkert ikke er på topp;)

    SvarSlett