Proud members of Strandbygda IL

Velkommen til bloggen vår!

søndag 20. desember 2009

"Testrenn" på Gåsbu



Et noe redusert mannskap tok idag turen til Gåsbu. Riktignok var ikke konkurranseløypene oppkjørt, men Are visste råd og vi brukte runden rundt Steinfjellhytta som utgangspunkt. Vi startet et godt stykke nedenfor hytta og gikk runden rundt slik at vi fikk en skikkelig hard utgang samt en tøff inngang mot mål. Da var midtpartiet relativt "lett" med mye staking. Av løpstidene er det naturlig å tro at runden er 7-8km. Vi haddde også troa på at det skulle være mildere i høyden i alle fall like mildt. Men mens vi dro fra -9 grader i Elverum, var det -12 da vi ankom Gåsbu. På Steinfjellhytta var det sågar -14 så det ble en kald opplevelse med tynne hansker for noen, andre syntes det var kaldt nedfra Steinfjellhytta.





Men hardt ble det gått, samtlige tre (Sindre, Vegard og undertegnede) la av gårde i et tøft tempo. Ingen hadde vel den helt råe følelsen, men den er vanskelig å finne i spor hvor det ligger et tynt nysnølag og hvor stavene i tillegg slår igjennom med jevne mellomrom. Verken Sindre eller undertegnede var fornøyd med teknikken og konkluderte med at det ble mye mas og lite god teknisk gåing. Vegard på sin side sliter med formen og føler seg kraftløs. Likevel fullførte alle og Sindre plukket noen sekunder på Marius inn mot mål og var dagens raskeste. Vegard gjennomførte på en god måte tross ikke altfor oppløftende kropp. Han må fortsette å være tålmodig utover og etterleve de grepene han og Are har gjort i treninga.





Samtlige var nok likevel fornøyd med det testløpet ga av informasjon. Vi ble samtlige påmindt på hvor viktig teknikken er og at da distansene blir lenger har vi ikke råd til å sløse med kreftene. Ei god økt å ha i bagasjen da det venter 5,10 og 15km for gutta på Gåsbu om akkurat ei uke! Der er det flere som har ambisjoner om å gå fort!

Vi får også bruke anledningen til å ønske Torstein og Vebjørn Aaseth god bedring da det ryktes at disse sliter med litt sykdom. Vi håper også godeste Eirik begynner å komme i slag etter en høst med mye sykdom og mange tilbakeslag. Eirik har slitt med mykoplasma i flere år og vi håper det snart er ende på elendigheta!

1 kommentar: